Translate

22 Ekim 2018 Pazartesi

Shangay Fake Market Deneyimi




Selamlar, 

Bugün ki yazım alışveriş tutkunlarına hitap ediyor.

Shangay'a gelipte alışveriş yapmadan dönen yoktur heralde.

Hafta sonumuzu alışverişle değerlendirmek için Shangay Fake Market'in en iyi seçenek olduğunu düşündük. Fake Maket'te dünyaca ünlü bir çok markanın ürünlerinin taklitleri var. Kalitesinin de yeterince iyi olduğunu duyduk. Fiyatları sizin pazarlık gücünüze göre değişkenlik gösteriyor. :)




Fake Market'e Nasıl Gidilir?


  • Hızlı Tren Kullanacaklar İçin;


Daha önce ki yazılarımı okuduysanız eğer Shangay'a hızlı trenle 15 dakika uzaklıkta oturduğumu söylemiştim. Hızlı trenle Shangay'a ulaşım sağlayanlar için adım adım yazacağım.

İlk olarak tren biletinizi pasaport numaranızla birlikte online olarak almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Gara gittiğinizde bilet bulamayabilirsiniz.
Biletinizi alacağınız sitenin linki; www.12306.cn

Tren istasyonuna geldiğinizde online aldığınız biletin orijinali bilet gişelerinden almanız gerekiyor. Yalnız bu gişeler biraz kalabalık olabiliyor. Tren saatiyle vaktinizi ona göre ayarlayın.

Biletinizi Almanız Gereken Gişeler
Shangay Railway Station varış noktanız. Garın içinden çıkmadan hemen metro hatlarına geçiş yapabiliyorsunuz.

Shangay'a hızlı trenle gidiş-dönüş bileti kişi başı 48 Yuan.


  • Shangay İçi Metro İle Ulaşım;


Biz Shangay Railway Station'da olduğumuz için 2 aktarma metro hattıyla Fake Market'e gittik.
Siz de bu hatları kendinize referans alabilirsiniz.

İlk olarak;

Line 4→5-6 durak sonra Centre Evenue'de inmeniz gerekli, oradan aktarma yapıp
Line 2→Shangai Science ABD Technology Museum durağında inmelisiniz.

Shangay içi metro ulaşım hatları için linkte bilgiler yer alıyor. İncelemeniz yararlı olabilir.
https://www.travelchinaguide.com/images/map/shanghai/subway-map.jpg

Hemen metro binasında Fake Market'i görebilirsiniz.

Fake Market'te Neler Var?







Türkiye'de ki pazarların metro istasyonu versiyonu olduğunu düşünün. Yiyecek içecek satılmıyor kıyafet, saat, ayakkabı, şapka, çanta, elektronik ürünler, oyuncaklar,... aklınıza ne gelirse.

İstediğiniz marka ceketleri ve çantaları orada bulabilirsiniz.


























Fake Market'te Ürünlerin Kalitesi Nasıl ?

Aldığımız ürünler orijinal olmadığı için aynı kaliteyi beklemek anlamsız olur tabii ki. Henüz aldıklarımın kalitesini yorumlayacak kadar kullanamadım ama oldukça kaliteli duruyorlar. Yıllardır buradan alışveriş yapan arkadaşlarımız ise gerçekten ürünlerin kalitesinden memnun olduklarını belirtiyorlar.
Yani fiyat-performans ilişkisi birbiriyle uyuşuyor. :)

Elektronik eşyalar için aynı şeyi söyleyebilir miyiz emin değilim. Elektronik ürünlerin şansa bağlı çıkabileceği söyleniyor :) Bu konuda dikkatli olmak lazım. Eğer pahalı bir şey almaya niyetlenirseniz hüsrana uğrama olasılığınız olabilir.





























Fake Markette Fiyatlar Nasıl?

Ürünlerin fiyatları normalde ortalamanın altında ama satıcılar çok üzerinde söylüyorlar. Benim size ilk önerim her söylenen fiyatı hemen kabul etmemeniz.

Bununla ilgili yaşadığım bir örneği anlatmak istiyorum. Bir dükkanda çanta beğendim. Çekik gözlü olmayıp turist olarak değerlendirildiğim için çantanın fiyatı 1.200 RMB olarak söylendi. Türk lirasıyla eş düşünebilirsiniz. Tabii bu fiyatı kabul etmedim. Bana aklımda ki fiyatı sordu. Bu orada ki satıcıların taktiği kendinizi o ürüne maksimum ne kadar verebileceğiniz konusunda kota belirlemeniz lazım. Mesela ben maksimum 200 dedim. Kabul ettiler, inanabiliyor musunuz. 1200 RMB den 200 RMB'ye indiler. O yüzden demem o ki pazarlığınızı sıkı tutun.




Fake Market Dikkat Edilecek Noktalar;

İlk olarak pazarlık kısmını sıkı tutmanızı öneririm.

İkinci olarak Fake Market'te güvenilir kontaklar edinebilirsiniz. Yani her seferinde oraya alışverişe gitmek zorunda değilsiniz. Satıcının iletişim bilgilerini alıyorsunuz. İstediğiniz ürünün görselini, markasını,vs. satıcıya iletiyorsunuz. O size kargoluyor siz de parasını hesabına yolluyorsunuz.

Bu sistem Shangay'da uzun süre kalacaklar için çok akılcı ve yararlı.
Arkadaşımız yıllardır buradan alışveriş yaptığı için güvenilir satıcıyı o önerdi bize. Bu konuda şanslıyız.

Üstelik satıcının ürün yelpazesinde bir şey istemeniz de şart değil. Örneğin güvenilir olarak iletişim kurduğunuz bir ayakkabı dükkanı sahibi siz ondan saat talep edebilirsiniz. O size istediğinizi bulup araştırıp yolluyor. Tabii öncesinden o ürüne ödeyeceğiniz maksimum rakamı söylemeniz gerek.

Çok güzel bir hafta sonu deneyimiydi benim için. Bu ilk ama son olmayacak kesinlikle :) Ama şunu söylemeliyim ki ürünlerin Türkiye fiyatı daha ucuz. Çin'e geldiğimden beri ucuz diyebileceğim bir ürüne henüz rastlamadım. Belki ben bilmiyorumdur ama yine de Shangay'a yolunuz düşerse umarım önerilerim size yardımcı olur.


Sosyal medya hesaplarım;


       F: Dilek Körhasan Ulu                     İ: @_dilekulu_
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder